Cannelloni ( rodzaj makaronu włoskiego ) kojarzy mi się nadziewane mięsem mielonym , polane sosem beszamelowym i posypane żółtym serem. A mi tego było mało , to dodałam jeszcze szpinak. Wyszło bardzo pożywne i smaczne danie. Szpinak był moja traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawde pyszny.Składniki:makaron cannelloni ok. 20 sztop.szpinaku mrożonego0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego3 ząbki czosnkuśrednia cebulaok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka )przyprawy... czytaj dalej...
Prezentuje się świetnie, na pewno odlotowo smakuje. Nie rozumiem, dlaczego szpinak tak często się źle kojarzy, przecież jest bardzo smaczny.Mój syn od małego uwielbia szpinak, tak jak ja:)
Wygląda smakowicie. Robiłam już parę dań ze szpinakiem w roli głównej, ale jeszcze nigdy w połączeniu z mięsem. Mąż pewnie byłby zachwycony z takiego połączenia. :)
Danie idealnie dopasowane do pogody: smaczne, gorące i energetyczne...po takim cannelloni na pewno Wszystkim od razu poprawi się nastrój.
Jajko ma za zadanie scalić całą masę , ale jeśli z jakiś powodów nie można używać jajka , to bez jajka nic się nie stanie , będzie tylko masa bardziej płynna .