Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem

Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem

Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem

Cannelloni ( rodzaj makaronu włoskiego ) kojarzy mi się nadziewane mięsem mielonym , polane sosem beszamelowym i posypane żółtym serem. A mi tego było mało , to dodałam jeszcze szpinak. Wyszło bardzo pożywne i smaczne danie. Szpinak był moja traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawde pyszny.Składniki:makaron cannelloni ok. 20 sztop.szpinaku mrożonego0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego3 ząbki czosnkuśrednia cebulaok. 20 dag sera żółtego sera (plastry albo kostka )przyprawy... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Słodkości i nie tylko

Autor

monikaSmakoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, cannelloni, sosy, makaron, makarony, ser żółty, sos beszamelowy, cebula, mięso, szpinak, mięso mielone, lekka, mąka, czosnek, sos do jajek, dania mięsne, zupa pomidorowa, pieczenie, duszone, włoska, masło czosnek, sos do mielonego , zapiekanka makaronowa, zapiekanka, zapiekanki, siekane, jajko, makaron ze szpinakiem, sos do makaronu, dania z makaronem

Inne przepisy z Słodkości i nie tylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
kimek, 17 marca 2013 14:13:19

Prezentuje się świetnie, na pewno odlotowo smakuje. Nie rozumiem, dlaczego szpinak tak często się źle kojarzy, przecież jest bardzo smaczny.Mój syn od małego uwielbia szpinak, tak jak ja:)

agnieszka, 17 marca 2013 14:17:28

Wygląda apetycznie :)

COOLinarna Strefa, 17 marca 2013 16:56:28

Wygląda smakowicie. Robiłam już parę dań ze szpinakiem w roli głównej, ale jeszcze nigdy w połączeniu z mięsem. Mąż pewnie byłby zachwycony z takiego połączenia. :)

galantyna.pl, 18 marca 2013 12:08:22

Danie idealnie dopasowane do pogody: smaczne, gorące i energetyczne...po takim cannelloni na pewno Wszystkim od razu poprawi się nastrój.

Samantha, 18 marca 2013 21:32:26

Pyszne wloskie smaki ! Wygląda bardzo smakowicie ! Pozdrawiam :)

Anonymous, 28 maja 2014 17:05:36

A musi być dodane jajko??

monika smakoszka, 29 maja 2014 20:33:02

Jajko ma za zadanie scalić całą masę , ale jeśli z jakiś powodów nie można używać jajka , to bez jajka nic się nie stanie , będzie tylko masa bardziej płynna .