mielone - 45549 przepisów (strona:14/3037)

Mięso mielone zawijane w cieście 110

kostkę cebulę i czosnek.    Mięso z łopatki i obrane mięso z ćwiartek kurczaka, marchewkę oraz namoczoną , odciśniętą bułkę   i zeszkloną cebulę z czosnkiem  mielimy przez maszynkę.    Dodajemy jajka i przyprawiamy barbecue oraz warzywkiem.    Wszystko mieszamy, uzyskując farsz.    Pierogowe lub makaronowe ciasto dzielimy na części.    Każdą z części

Maminek kulinarny
Łopatka mielona ze słoika 2520

Kiełbasa słoikowa Karkówka ze słoika pasztet do słoika Po wystudzeniu w słoiku z łopatką tworzy się galaretka, która otacza mięso, a na powierzchni tworzy się cienka warstwa smalcu. Taka mielona łopatka jest idealna po pokrojeniu jako obkład na kanapki. 1 kg łopatki wieprzowej 2 łyżki majeranku 1 łyżka soli 1 łyżka soli peklowej 1 łyżka czosnku granulowanego 1 szklanka(...)zimnej wody 1 łyżka żelatyny spożywczej ½ łyżki czarnego pieprz mielonego Łopatkę wieprzową mielimy i przekładamy do miski. Dodajemy przyprawy w ilości swoich preferencji smakowych (ja wykorzystałam taką gramaturę jak powyżej), wlewamy szklankę zimnej przegotowanej wody, dodajemy 1 łyżkę suchej żelatyny i dokładnie wszystko mieszamy. Przekładamy mięso do słoików, zakręcamy nakrętki. Wstawiamy słoiki do garnka wyłożonego ściereczką, wlewamy wodę

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Cannelloni z mięsem mielonym, bakłażanem i szynką włoską 125

zapieczonej szynki włoskiej. Polecam wszystkim miłośnikom zapiekanek i kuchni włoskiej!   Cannelloni z mięsem mielonym, bakłażanem i szynką włoską           Składniki: 350 g mięsa mielonego wieprzowego ½ bakłażana ½ marchewki ½ cebuli 7-8 suszonych pomidorów 8-10 sztuk pieczarek 200 ml przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 średni pomidor 6-7 plastrów szynki włoskiej(...)szklanka mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę. Cebulę i czosnek podsmażamy przez chwile, uważając aby czosnek się nie przypalił.Dodajemy   mięso mielone i smażymy przez około 5 minut. Paprykę i chili kroimy w kosteczkę. Bakłażana, pieczarki i marchew obieramy ze skóry. Kroimy w kostkę. Mięso doprawiamy ziołami, pieprzem, solą, papryką, sosem

Mania Gotowania
Chow Main z mieloną wołowiną 5 smaków 174

zdaniem bardzo udane. Miła odmiana dla tradycyjnego kurczaka. Szybkie i aromatyczne danie. Polecam! Chow Main z mieloną wołowiną 5 smaków Składniki: 200 g makaronu Chow Main 300 g mielonej wołowiny 2 łyżki oleju sezamowego olej do smażenia 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka przyprawy 5 smaków ½ łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 czerwonej papryki(...)mąki kukurydzianej Przygotowanie: Grzyby mun zalewamy wrzącą wodą i moczymy około 15 minut. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kiedy będzie gotowy skrapiamy go odrobiną oleju sezamowego. Mięso mielone podsmażamy w woku przez około 10 minut. Kiedy będzie gotowe przyprawiamy sosami sojowymi i przyprawą 5 smaków, czosnkiem granulowanym. Papryczkę chilli drobno siekamy. Marchewkę i paprykę kroimy

Mania Gotowania
Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym 237

zaskoczeniu wszystko idealnie się komponuje. Polecam! Lasagne ze szpinakiem i mięsem mielonym Składniki: około 9 płatów makaronu lasagne 90 g sera żółtego 30 g parmezanu 400 g mięsa mielonego (używam wołowo-wieprzowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki oregano ½ łyżeczki bazylii 1 łyżka sosu worhestershire ½ łyżeczki rozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki 400 g mrożonego szpinaku sól, pieprz gałka muszkatołowa(...)solą należy uważać, gdyż sos sojowy jest słony. Ja osobiści soli już nie dodaję. Cebulę i 1 ząbek czosnku kroimy w kosteczkę i podsmażamy chwile na oliwie. Dodajemy mięso mielone. Smażymy na małym ogniu około 5 minut. Przyprawiamy. Na końcu mięso mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym. Pozostały ząbek czosnku siekamy. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie, dodajemy szpinak, podsmażamy

Mania Gotowania
Pilaw z mięsa mielonego 128

mięsa mielonego 100 gr fasolki szparagowej 100 gr kukurydzy ( baby ) 200 gr pieczarek 1 kiełbasa - podwędzana 1-2 łyżek pasty curry 1 cebula 2 łyżki oleju 400 ml rosołu z kostki kurczakowej  Wykonanie: Cebule kroimy w kostkę I wrzucamy na gorący olej. Smażymy ok 2 min. Dodajemy kiełbasę pokrojoną w półtalarki- smażymy następne 2 min. Dodajemy mielone- obsmażamy by mięso nie było rózowe. W międzyczasie na patelni obsmażamy pieczarki. Dodajemy paste curry- mieszamy. Wrzucamy ryż. Odsmażamy ryż ok 2 min. Dolewamy bulionu kurczakowego, zmniejszamy gaz I dusimy pod przykryciem ok 10 min.  Po 10 min dodajemy kukurydzę I fasolkę. Mieszamy. W razie potrzeby dodajemy wody. Przykrywamy I dusimy nastepne 10 min. Dodajemy pieczarki. Mieszamy

Smaki Edyty
Paluszki z mięska mielonego na warzywach 121

łyżki bułki tartej sól , czarny pieprz mielony 8 plastrów szynki gotowanej szczypta gałki muszkatałowej tartej ok. kilograma warzyw ( garśc brokuł, 2 marchewki, garśc fasolki szparagowej, 2 pietruszki, 1/2 średniego selera)  4 ziemniaki olej do wysmarowania naczynia do zapiekanki 150 ml śmietany kremówki 120 g tartego żółtego sera 1. Mielone mięso wkłądamy do miski. Dodajemy drobno posiekną

Słodkości i nie tylko
Faszerowane papryki z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem 123

naprawdę pysznego i wykwintnego. Samo podanie tego dania robi naprawdę duże wrażenie a nie chce już nic mówić o smaku. Najchętniej podaje je właśnie z mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem. Składniki Mięso mielone 250 g 4 duże papryki czerwone pół szklanki ryżu basmanti 1 puszka pomidorów obranych ze skórki 20 szt. Pieczarek sól, pieprz, oregano, 4 łyżki(...)oleju 1 duża cebula 4-5 ząbków czosnku 100 g żółtego sera do zapiekania Faszerowane papryki mięsem mielonym, pieczarkami i ryżem – przepis Ugotuj ryż zgodnie z zaleceniami na opakowaniu Pieczarki umyj, obierz i podsmaż na patelni, by odparowała woda Farsz: mięso mielone włóż do miski, dodaj posiekany czosnek, cebulę, pieczarki , ugotowany ryż, sól, pieprz, oregano

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowe kuleczki z mozzarellą czyli Niedzielne Mielone odc.6 76

To był jeden z pyszniejszych weekendów ostatniego czasu. Mięsnie, bezmięsnie, owocowo, po francusku, do wyboru, do koloru. Zaskoczyła mnie niedziela. Najpierw burza popsuła nasze piknikowe plany

Dzieje kuchennej Wiewióry
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 115

makaronu cannelloni ( z całego opakowania zostały mi tylko 4 puste rurki) 500g mięsa mielonego 100g żółtego sera 2 cebule 2 ząbki czosnku Puszka pomidorów Oliwa z oliwek Świeżo mielony pieprz, sól morska, oregano, bazylia, brązowy cukier, gałka muszkatołowa Sos beszamelowy 70g masła 4 łyżki mąki Ok. 600 ml mleka Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebule obieramy oraz(...)rozgrzanej patelni. W trakcie smażenia dorzucamy do nich przyciśnięty przez praskę czosnek. Kiedy cebula się zarumieni połowę przekładamy do małego garnka. Na patelnie z drugą połową cebuli dorzucamy mięso mielone i pozostawiamy, by się podsmażyło. Do garnka dorzucamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, oregano, bazylią oraz szczyptą cukru. Gotujemy przez chwilę. Następnie zawartość garnka blenderujemy. Połowę sosu

Kolizje Smaków
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 354

dodatków. Mnie kolorowy wygląd papryki, zawsze zachęca do jej jedzenia. Składniki: ok. 6 papryk podobnej wielkości 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 5 dużych pieczarek 400 – 500 g mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 2 łyżki bułki tartej 100 g białego ryżu (1 torebka) pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa z oliwek listonic_type='fooddrink';listonic_theme(...)addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu i przelewamy zimną wodą. Mięso mielimy wraz z cebulą i ząbkami czosnku (jeśli mięso zmielono nam w sklepie, ząbki czosnku wyciskamy, a cebule drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Siekamy pół pęczka natki i dodajemy do pozostałych składników. Dodajemy także obrane i starte na tarce

Poezja smaku
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami 263

jestem fanką wersji z makaronem i dużą ilością sera. Zapraszam zatem do wypróbowania mojego przepisu na zapiekankę z mięsem mielonym i warzywami.   Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i warzywami         Składniki: 300 g makaronu rurki olej lub oliwa 1 ząbek czosnku ½ cebuli 300g zmielonego mięsa wieprzowego np. szynki 300 ml przecieru pomidorowego(...)Zaczynamy od ugotowania makaronu, następnie przelewamy go zimną wodą i zostawiamy do ostygnięcia. Czosnek i cebulkę siekamy drobno i podsmażamy na oleju lub oliwie. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy mielone mięso i smażymy przez około 10 minut. Papryczkę chili drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Przyprawiamy mięso sosem sojowym, sosem worcestershire, ziołami, papryką i pieprzem. Następnie dolewamy przecier

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania