Mielona rolada na andrucie

Mielona rolada na andrucie

Mielona rolada na andrucie

Przepis na : obiad

Jeżeli znudziły Wam się już tradycyjne mielone proponuję połączenie ich z popularnymi suchymi waflami - andrutami. Przygotowanym mięsem smaruję andruty, a gdy wafle zmiękną zwijam je w rulon i kroję na plasterki. Dzięki waflom mięso jest chrupiące i zyskuje całkiem inny smak niż tradycyjne kotlety... Takie mielone świetnie sprawdzą się podczas obiadu oraz jako kolacja. Przepis przywieźliśmy od cioci z Podlasia;) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego,  2 wafle - andruty,  jajko, sól, pieprz,  łyżeczka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kasia Jurek, 21 stycznia 2014 08:38:11

tak, są pyszne, ja dodaję jeszcze purre z ziemniaków, pieczarki, dopiero wtedy mięso mielone. Kacha

Justyna Żak, 21 stycznia 2014 10:45:49

o ciekawy pomysł:)

Karmel-itka., 21 stycznia 2014 12:15:55

genialne! zapisałam :]

z miłości do słodkości, 21 stycznia 2014 19:56:30

Kasiu Twoja opcja te mi się bardzo podoba;)

Ania W, 22 stycznia 2014 20:52:37

Świetny pomysł, ale fajnie ! Zrobię na proszony obiad w niedzielę :-)I jakieś Twoje ciasto, ale jakie? !

z miłości do słodkości, 23 stycznia 2014 21:57:14

Aniu na pewno znajdziesz jakieś interesujące;):) Ja lubię wszystko co słodkie;):) Miłej niedzieli!