Polędwiczki wieprzowe w glazurze gruszkowo-żurawinowej z orientalną nutą i mozzarellą
Polędwiczki wieprzowe w glazurze gruszkowo-żurawinowej z orientalną nutą i mozzarellą
Nie jestem zdania, że z polędwiczki nie da się wyczarować niczego, co będzie jednocześnie proste w wykonaniu, ambitne i smaczne. Tym razem przedstawiam smażone bez tłuszczu kąski tego pysznego mięsa, przyprawione lekko orientalną nutką. :) 1 polędwiczka wieprzowa (ok. 500g) kulka sera mozzarella lub ok. 50g korycińskiego 2,5 łyżki stołowej konfitury żurawinowej 2,5 łyżki konfitury gruszkowej 2 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki płynnego miodu 2 ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy duża szczypta chilli na czubk... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchenna Kontrrewolucya
Autor
Emilia Koniecpolska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, mielone, polędwiczki, polędwiczka, sosy, ser, polędwiczki wieprzowe, chilli, marchewka, kasza, polędwiczki w sosie, sos chilli, polędwiczki wieprzowe w sosie, dania bez mięsa, ser biały, mięso mielone, drugie danie
Inne przepisy z Kuchenna Kontrrewolucya
Dodaj komentarz