Paszteciki z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym

Paszteciki z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym

Paszteciki z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym

2 opakowania ciasta francuskiego, 1 szklanka mielonych migdałów, 50 g masła, 200 g pieczarek (bardzo drobno posiekanych), sól, tymianek, biały pieprz, 1/2 szklanki wody. Dodatkowo: 1 rozmącone jajko, ziarna sezamu do posypania. Idealnym dodatkiem do świątecznego barszczyku są paszteciki. Dzisiaj zaproponuję paszteciki z ciasta francuskiego, w kształcie gwiazdek z nadzieniem pieczarkowo-migdałowym. Na patelni rozgrzać 50 g masła i wrzucić na nie posiekane pieczarki. Chwilę podsmażyć, doprawić przyprawami. Smaży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, ciasto francuskie, francuskie, pieczarki, paszteciki, ciasto, świąteczne przepisy, boże narodzenie, przystawki, ciasto na boże narodzenie, mielone pieczarki, pieczarki w cieście, jajka z farszem, bez pieczenia, ciasto z bezami, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.