paszteciki - 1453 przepisów (strona:13/97)

DROŻDŻOWE PASZTECIKI Z MIĘSEM + FILMIK 44

Paszteciki z mięsem są bardzo smaczne zwłaszcza podane do czerwonego barszczu. Smażę je na oleju jednak można je również upiec w piekarniku. Nadmiar nadaje się do zamrożenia, polecam przepis.  CIASTO :  800 g mąki pszennej 60 g świeżych drożdży  1 jajko 250 ml ciepłego mleka 3/2 % 1 płaska łyżka cukru  1/2 szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju(...)dwie części, każdą rozwałkować na podłużny pas (oczywiście podsypując ciasto mąka aby się nie kleiło). Na ciasto nałoży ć  farsz, mokrymi rękoma zlepiamy brzegi ciasta, tniemy paszteciki średniej długości, zlepiając końce pasztecika aby farsz nie dostał się do oleju. Gotowe paszteciki pozostawi ć  na około 10 minut aby lekko wyrosły. Olej rozgrzać w garnku, (ja piekłam

Kulinarne Fantazje Marioli
Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami 45

Coś z serii potraw wigilijnych czyli paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami , w towarzystwie barszczu smakują wyśmienicie! Paszteciki te są bardzo proste w wykonaniu, a do ich przygotowania potrzebujemy jedynie 3 głównych składników , ponieważ wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Polecam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z kiszoną kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego (270 g) 500 g kiszonej kapusty(...)Farsz rozkładamy na środku, a następnie zawijamy dwa krótsze boki do środka. Powinniśmy otrzymać długi rulon, który kroimy w kawałki o szerokości 3 cm. 4. Otrzymane w ten sposób paszteciki wykładamy na blachę wyłożona papierem do pieczenia. Wierzch każdego pasztecika smarujemy żółtkiem i posypujemy siemię lnianym albo sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra dół) przez około 15 minut. Smacznego

Gotuj z Prezesem
Paszteciki z pieczarkami 70

Paszteciki z pieczarkami to niewielkie paszteciki z dużą ilością farszu to super pomysł na wieczorną przekąskę lub danie na wigilijny stół. Ciasto pomimo, że jest robione na drożdżach jest cienkie i bardzo miękkie. Najlepiej smakują na ciepło. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 30 g drożdży(...)kroku: 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć 2. Zagnieść ciasto 3.Posiekać pieczarki 4. Ciasto rozwałkować, pokroić i nałożyć farsz 5. Zwinąć w rulon i pokroić na kawałki 6. Paszteciki posmarować żółtkiem i posypać makiem Pobierz wersję do druku: Pobierz Paszteciki z pieczarkami Artykuł Paszteciki z pieczarkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z PIECZARKAMI 69

Paszteciki z pieczarkami, to idealny dodatek do barszczu, zupy buraczkowej lub do zajadania same. Moje dziecię wręcz zakręciło się na ich punkcie. Do tego stopnia, że w Wigilię zajadała tylko paszteciki... 🙈 Farsz można sobie przygotować wcześniej, ja swój miałam już dzień przed wigilią, przetrzymałam go w lodówce, drugiego dnia dorobiłam tylko ciasto drożdżowe i wszystko poszło szybko i zwinnie(...)wykombinowałam sama, wyszedł pyszny, aromatyczny i lekko pikantny. Przepis na ciasto podesłały mi na szybko moje starsze córki, inspiracją był przepis ze strony tm. Wyszło mi 1,5 blaszki pasztecików, dość sporo... Składniki: farsz pieczarkowy: - 350g pieczarek - 1 średnia cebula - 3 ząbki czosnku - 1 łyżka masła lub oleju kokosowego (bezzapachowego) - sól i świeżo mielony pieprz Cebulę obieramy i drobno kroimy

Smaczne Zdrowe
Kulebiak 72

Kulebiak możecie zrobić zamiast pasztecików czy innych dań z kapustą i grzybami, lub wtedy kiedy z Wigilii zostanie Wam spora porcja kapusty i potrzebny będzie pomysł na jej ciekawe podanie. Kulebiak to bowiem pyszne drożdżowe ciasto, super jako samodzielna przekąska lub podany jako dodatek do barszczu. Książka Zapach Świąt 45,00  zł Kup teraz Polecam Wam także: – zestawienie(...)wiśniówce –  śledź marynowany w occie –  śledź na konfiturze z cebuli –  śledzie w kiszonych cytrynach KULEBIAK Przygotowanie : 2 h + czas przygotowania kapusty Porcje:  około 40-50 pasztecików *Uwaga – z tego ciasta możesz przygotować paszteciki i pierogi pieczone, pół na pół Składniki ciasto: – 450 g mąki pszennej + dodatkowa o podsypywania – 250 ml ciepłego mleka – 50 g rozpuszczonego masła

nietylkopasta.pl
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 88

Paszteciki z kapustą i grzybami zwane również   kapuśniaczkami to potrawa idealnie pasująca do  wigilijnego  barszczu . Są bardzo puszyste, długo zachowują świeżości, sprawdzą się również podczas przyjęć świątecznych i nie tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek(...)ciasto nakładamy farsz wzdłuż dłuższego boku i zawijamy. Rulonik kroimy na kawałki o długości 5 cm. Czynność powtarzamy do zużycia ciasta i farszu. Gotowe paszteciki przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczenia smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do czasu aż paszteciki się

RAROSSA
PASZTECIKI Z KAPUSTA I GRZYBAMI – WIGILIJNE 92

Paszteciki z kapustą i grzybami zwane również kapuśniaczkami to potrawa idealnie pasująca do  wigilijnego barszczu . Są bardzo puszyste, długo zachowują świeżości, sprawdzą się również podczas przyjęć świątecznych i nie tylko.  Ciasto 0,5 kg mąki 50 g drożdży łyżka cukru łyżka soli 200 ml mleka 250 g masła 2 jaja Farsz 1 kg pieczarek 0,5 kg kiszonej(...)ciasto nakładamy farsz wzdłuż dłuższego boku i zawijamy. Rulonik kroimy na kawałki o długości 5 cm. Czynność powtarzamy do zużycia ciasta i farszu. Gotowe paszteciki przekładamy na blachę z papierem do pieczenia i zostawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Przed pieczenia smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do czasu aż paszteciki się

RAROSSA
Paszteciki z mięsem i kapustą. 127

pracę tak, żeby nie robić wszystkiego na ostatnią chwilę. Jeśli chodzi o potrawy,  to cześć z nich przygotowuję wcześniej. Oczywiście takie które mogą poczekać :)  Między innymi paszteciki. Są już zamrożone i czekają. Paszteciki z tego ciasta,  robię od lat. To mój ulubiony przepis. Ciasto jest bardzo smaczne, miękkie.  Dobrze się z nim pracuje. Jest elastyczne(...)taki na jaki akurat mamy ochotę.   Tym razem zrobiłam z mięsem i kapustą. Syn bardzo lubi. Trochę się rozpisałam,  ale już kończę :) Sprawdźcie przepis i róbcie paszteciki. Acha...jak zrobicie,  to piszcie w komentarzach czy smakowały.  Składniki: Ciasto: 1 kg mąki pszennej 1 kostka margaryny (250 g.) 100 g. drożdży 1 szklanka ciepłego mleka

Agusiowe smakołyki
Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim 85

Żurek to punkt obowiązkowy naszego Wielkanocnego obiadu. Zapewne u wielu z Was jest podobnie. Żeby nie było nudno i standardowo, mam dla Was przepis na paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim. Są pyszne i bardzo ładnie wyglądają. Dzięki nim urozmaicicie swój tradycyjny żurek Przepis jest bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Paszteciki z białą kiełbasą w cieście francuskim Składniki(...)jednym rzędzie na cieście. Zawijamy ciasto przykrywając kiełbasy. Gotowy rulon odcinamy i tak samo postępujemy z resztą ciasta i kiełbas. Później wszystkie ruloniki kroimy bardzo ostrym nożem na małe paszteciki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (łączeniem do dołu). Na koniec góry wszystkich pasztecików smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w 180°C z termoobiegiem na złoty

PatiGotuje
Paszteciki z ciasta francuskiego 150

tych, które staram się mieć zawsze w "pogotowiu". Można z nim wyczarować przekąski na słodko i słono, a przy tym zbytnio się nie napracować. Podobnie było w przypadku tych pasztecików. Stwierdziłam, że pracy przed świętami jest zawsze wystarczająco dużo, by jeszcze stać przy pasztecikach krucho- drożdżowych, więc poszłam na łatwiznę i zrobiłam je właśnie w cieście francuskim. Polecam! Na takie(...)karnawałowe spotkania sprawdzą się znakomicie! Składniki na ok 30 pasztecików: 2 płaty ciasta francuskiego 650g pieczarek 500g gotowanego, drobiowego mięsa 250g kiszonej kapusty 1 duża cebula 2 małe ząbki czosnku 2 pełne łyżki masła Sól, pieprz do smaku Ziarna kminku lub jeśli ktoś woli- sezamu 1 żółtko (ubite białko można dodać do farszu) 2 łyżki mleka Sposób przygotowania: Na maśle

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z pieczarkami 83

Każda rodzina inaczej podchodzi do świątecznego menu. Jedni nie wyobrażają sobie Wigilijnego stołu bez pierogów, inni bez serniczka 😉 Dziś mam dla Was przepis na paszteciki z pieczarkami, które kojarzą mi się z pierwszym dniem świąt. Takie paszteciki to idealna przekąska pomiędzy świątecznymi przysmakami. Świetnie smakują zarówno same, jak i w towarzystwie tradycyjnego barszczu. Spróbujcie zrobić je u siebie! 😉 Składniki: Ciasto(...)pierwszą części na długi prostokąt i nakładamy na nią połowę farszu rozsmarowując pieczarki równomiernie. Następnie ciasto zwijamy w roladę i kroimy w mniejsze kawałki (rozmiar zależy od Was). Gotowe paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy je rozmąconym jajkiem i pieczemy w temperaturze 160° przez ok. 25 minut. Czynność powtarzamy z pozostałym ciastem i farszem. Gotowe! Drukuj przepis

Mostek w kuchni
5 przepisów na sylwestrowe przekąski 119

się na ciekawe dipy do warzyw lub smażonych kąsków, ale także pyszne pasty przyprawowe które wzbogacą smak większości dań.  Zapraszam Was zatem na przepisy na pyszne i proste paszteciki z mięsem indyka, tortille z kurczakiem i ciecierzycą, koreczki z twarogowym serem paneer, który zrobicie sami, kuleczki serowe i warzywa z dipami. PASZTECIKI Z MIĘSEM MIELONYM PRZYGOTOWANIE: 30 minut SKŁADNIKI(...)indyka – 2 łyżki pasty Madras Patak’s Paste Pots – 1 jajko – 2-3 łyżki bułki tartej – arkusz ciasta francuskiego – ziarna sezamu do posypania pasztecików Przygotowanie: Do mięsa mielonego z indyka dodaj jajko, pastę Tikka Masala Patak’s i bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszaj. PATAK’S MADRAS PASTE POTS – to pasta przyprawowa

nietylkopasta.pl
Paszteciki (nie tylko) wigilijne z kapustą i pieczarkami 230

już tuż tuż. Niektórzy pewnie mają już coś przygotowane i zamrożone, domy wysprzątane ... Inni tak jak ja dopiero zabierają się do roboty, bo jakoś wcześniej się nie udało.  Paszteciki wigilijne, na które przepis za chwilę Wam podam, przygotować można wcześniej i zamrozić lub jak ktoś woli zrobić je na ostatnią chwilę. Oczywiście przepis ten wykorzystać można również w ciągu(...)roku, to że w nazwie pojawiło się słowo wigilijne, czy świąteczne, nie oznacza, że nie możemy cieszyć się ich smakiem przykładowo w maju ;) PASZTECIKI WIGILIJNE Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI Farsz: 70 dag pieczarek 60 dag do kilograma kiszonej kapusty (jeśli ktoś woli bardziej pieczarkowy smak dodaje mniej kapusty, jeśli lubicie kwaśny farsz kilogram kapusty będzie w sam raz) 2 cebule

Co w głowie piszczy
Potrawy wigilijne 220

najpopularniejszych potraw wigilijnych. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez smażonego karpia. Przepis tutaj: Karp smażony   4. Kapusta z grzybami, przepis tutaj: Kapusta z grzybami   5. Paszteciki z kapustą i grzybami *** Przepis na kruche paszteciki: Kruche paszteciki z kapustą i grzybami *** Drożdżowe paszteciki: PRZEPIS TUTAJ *** Szybkie paszteciki z ciasta francuskiego: PRZEPIS TUTAJ   6. Pierogi *** Pieczone pierogi

Blog z Apetytem