Pâté......pasztecik z kurzych wątróbek

Pâté......pasztecik z kurzych wątróbek

Pâté......pasztecik z kurzych wątróbek

Przepis na : obiad

Składniki: 500 g kurzych wątróbek pół piersi z kurczaka 2 czerwone cebule 1 żółta cebula 5 ząbków czosnku 50 ml Brandy kilka kropel sosu sojowego pół gruszki pół żółtej papryki szczypta tymianku i ziół prowansalskich sól, pieprz Przygotowanie: Czerwoną cebulę i oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć w garnku na maśle. Dodać obraną gruszkę i oczyszczoną, pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Smażyć ok 2-4 min często mieszając. Dodać tymianek, zioła prowansalskie, sól, pieprz i trzy posiekane ząbki czosnk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

paszteciki, papryka, gruszka, pierś, sosy, piersi, kurczak, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, pasta, pasty, przystawki, obiad, kurczak z czosnkiem, czosnek w ziołach, sos do kurczaka, kurczak z papryką , pasta z kurczaka

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.