Paszteciki, kapuśniaczki, w cieście drożdżowym
Paszteciki, kapuśniaczki, w cieście drożdżowym
Przepis od mojej kuzynki Betti, sprawdzony, modyfikowany i dopieszczony do granic smaku!. Ciasto...bajka..., a nadzienie to już inna sprawa :). Wegetarianie zrobią farsz z kapusty i grzybów, a mięsożercy ....wiadomo...z mięsa :).
Farsz mięsny polecam zrobić z mięsa z golonki, żeby nie był zbyt suchy. Warto dodać ugotowaną marchewkę i pietruszkę i razem zmielić, zdecydowanie poprawi smak. W wersji wegetariańskiej biała kapusta gotowana, z dodatkiem blanszowanej cebuli i pieczarek. A teraz najważnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka
Autor
Apetyczna babeczka
Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, drożdżowe, paszteciki, paszteciki drożdżowe, pieczenie, mięso, jajko, kapustą, babeczki, pyszne ciasto, zupa grzybowa, wegetarianskiego, cebula, golonka, grzyby, marchewka, pieczarki, pieczarki w cieście, jajka z farszem, gotowana marchewka, paszteciki z kapustą, paszteciki z kapusta i grzybami, dania mięsne, ciasto na zimno, mięsa pieczone
Inne przepisy z Apetyczna babeczka
Dodaj komentarz