Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową

Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową

Pulpety w sosie koperkowym z fasolką szparagową

  Kiedy za oknem prószy śnieg i temperatura spada szukamy kolorów lata w kuchni. Proste danie podane z żółtą fasolką szparagową sprawia, że na chwilę przenosimy się do wakacji. Pulpeciki: - 50 dag mięsa mielonego - 1 jako  - 5 łyżek bułki tartej - 1 duża cebula drobno pokrojona - sól, pieprz Sos: - woda - 1 łyżka mąki - 3 liście laurowe - 5 ziaren ziela angielskiego  - 100 ml słodkiej śmietany  Dodatkowo: - 40 dag fasoli szparagowej żółtej, świeżej lub mrożonej  1. Mięso przekładamy do miski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.