Dżem truskawkowy z pektyną, nisko słodzony

Dżem truskawkowy z pektyną, nisko słodzony

Dżem truskawkowy z pektyną, nisko słodzony

W tym roku trzeba korzystać z każdej słonecznej chwili. Truskawki są przez krótki czas, a ich smakiem możemy się cieszyć cały rok pod różną postacią. Wykorzystanie cytrusowej pektyny jest świetnym rozwiązaniem żeby zrobić dżem szybko i zdrowo!!!. Produkty na 8-10 małych słoiczków 180 ml. Składniki: - 2 kg dojrzałych truskawek, waga już po obraniu szypułek - 4 płaskie łyżki pektyny cytrusowej, najlepiej ze sprawdzonego źródła  www.Skworcu.com.pl - 350 g cukru - 1 kopiata łyżeczka kwasku cytrynowego Wykonanie. 1.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.