W tym roku trzeba korzystać z każdej słonecznej chwili. Truskawki są przez krótki czas, a ich smakiem możemy się cieszyć cały rok pod różną postacią. Wykorzystanie cytrusowej pektyny jest świetnym rozwiązaniem żeby zrobić dżem szybko i zdrowo!!!. Produkty na 8-10 małych słoiczków 180 ml. Składniki: - 2 kg dojrzałych truskawek, waga już po obraniu szypułek - 4 płaskie łyżki pektyny cytrusowej, najlepiej ze sprawdzonego źródła www.Skworcu.com.pl - 350 g cukru - 1 kopiata łyżeczka kwasku cytrynowego Wykonanie. 1.... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...