Zimowy obiad wegański I, Smak curry

Zimowy obiad wegański I, Smak curry

Zimowy obiad wegański I, Smak curry

Zdrowo, kolorowo i całkiem szybko. Na zdjęciu: kasza jaglana, surówka z czerwonej kapusty,  marchewka curry , kotlety sojowe kebab-gyros i ogórki kiszone. Jak zrobić surówkę? Składniki: 1/2 małej czerwonej kapusty 1-2 jabłka 1 cebula sos: olej z pestek winogron lub oliwa, sok z cytryny, sól, pieprz Zblenduj warzywa (lub drobno pokrój). Zmieszaj składniki sosu i polej nim surówkę. Wymieszaj.  Przepis dodaję do akcji:     Z kinem bollywood Smak curry (2013, Ritesh Batra) nie ma prawie n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

obiad, surówka, curry, czerwona kapusta, ogórki, kapustą, gyros, kebab, sosy, surówka z czerwonej kapusty, cytryna, zdrowe, sok, zdrowe przepisy, warzywa, marchewka, ogórki kiszone, kasza, kotlet, kotlety, jabłka, kasza jaglana, cebula, surówka z kapusty, kotlet z marchewki, sałatka, sałatki, wegańskie, kotlet z kapusty, surówka z kiszonej kapusty

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.