1. Dahl z grochu To danie jest genialne w smaku i bardzo proste w przygotowaniu. Najlepiej smakuje oczywiście, gdy za oknem zimno (przepis publikuję z dużym opóźnieniem). Robiłam jak tutaj , ale zamiast czerwonej soczewicy dałam oddzielnie ugotowany żółty groch (może być cały albo połówki), pominęłam ziemniaki i dodałam 1/2 szklanki mleka kokosowego. Zróbcie od razu podwojoną porcję bo szybko schodzi 😊 . 2. Tosty z patelni Kromki jasnego chleba maczane w jajku rozmąconym z mlekiem, smażone na ma... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).