Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée to przepyszny deser na bazie śmietanki i żółtek, uwieńczony skarmelizowaną cukrową skorupką. Deser ten pochodzi z kuchni francuskiej , gdzie dosłownie oznacza przypaloną śmietankę Crème brûlée podawany jest mocno schłodzony, z kolei cukrowa skorupka i wierzch kremu powinna być lekko ciepłe od karmelizowania cukru. Tradycyjnie dodawana jest do niego wanilia, ale możecie spotkać się również z dodatkiem czekolady lub owoców. Pierwsze zapiski dotyczące crème brûlée pochodzą z 1691 roku. Chociaż już w XIX ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu WegePrzepis

Autor

WegePrzepis

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, zupa, dynia, ciasteczka, francuskie, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, naleśniki, sernik, kotlet, pierogi, bounty, bananowe, grill, kotlety, tortilla, kasza jaglana, ciasto krówka, ciasto francuskie, pulpety, chałwa, sałatki, sałatka, kasza gryczana, serek wiejski , cukinia, szpinak, kapustą

Inne przepisy z WegePrzepis

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.