Bardzo lubię paprykę, więc staram się zamknąć jej smak w słoikach Marynowana papryka, to warzywa , które można dodać do sałatek, past czy surówek. SKŁADNIKI: 5 kg. papryki w różnych kolorach 2 papryczki chili ZALEWA: 6 szklanek wody 1,5 szkl. 10% octu 1,5 szkl. oleju sojowego 1,5 szkl. cukru 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 3-4 listki laurowe 4 łyżki soli 1 łyżka miodu WYKONANIE: paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na kawałki wg. gustu, zblanszować- wrzucić do wrzątku na 3 min., ukł... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...