Salsa warzywna to idealny dodatek do kanapek. W zasadzie to nic innego jak drobno pokrojone warzywa z dodatkiem oliwy z oliwek lub oleju lnianego tłoczonego na zimno. Jeśli chcemy, możemy dodać także nasiona słonecznika albo pestki dyni i tym samym podnieść wartość odżywczą naszej salsy. Polecam, bo podanie warzyw w takiej formie oznacza, że zjemy ich znacznie więcej, a to nam wyjdzie na dobre! Salsa warzywna – składniki: 1 pomidor (dobrze, jeśli będzie dość twardy), zielony ogórek, ząbek czosnku, 1/2 ... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...