Tajski sos orzechowy (z masłem orzechowym)

Tajski sos orzechowy (z masłem orzechowym)

Tajski sos orzechowy (z masłem orzechowym)

Dziś szybko i prosto. Polecam tajski sos orzechowy, który świetnie sprawdza się do bowli, sałatek czy do maczania świeżych warzyw.  Konsystencję można uzyskać wedle uznania - polecma rzadszy do polania, a gęsty i ciągnący jako dip. Składniki -3/4 szkl. kremowego masła orzechowego -1/4 szkl. octu ryżowego -1/3 szkl. sosu sojowego -3 łyżeczki miodu -1,5 łyżeczki świeżego startego imbiru lub 1/2 łyżeczki suchego -1-2 ząbki czosnku -1/2 łyżeczki płatków chili -3-4 łyżeczki wody lub mleczka kokosowego Przygot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.