Chociaż Święta Wielkanocne już za nami, pozostał jeszcze jeden przepis na jajka do opublikowania. W ten sposób przygotowanych jajek nigdy nie brakowało w moim rodzinnym domu. W tym roku zatęskniłam za tym smakiem, więc znalazły się także na naszym stole Składniki (4 porcje) -8 jajek -6 niedużych pieczarek -kilka gałązek szczypiorku -kilka gałązek natki pietruszki -czubata łyżka majonezu -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek. Pieczarki ugotować i drobno pokroi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...