Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Jajka faszerowane z tuńczykiem

 Chociaż jajka faszerowane kojarzą się głównie z Wielkanocą - świetnie sprawdzają się jako przystawka na różne okazje. U nas od czasu do czasu goszczą np. w formie kolacji. Błyskawiczne w przygotowaniu, z dodatkiem tuńczyka z puszki i szczypiorku stanowią świetną bombę białkową. Składniki (4 porcje) -8 jajek -2 puszki tuńczyka w sosie własnym (ok. 300-320g) -2 łyżki majonezu -pęczek szczypiorku -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Tuńczyka odsączyć, umieścić w miseczce i rozdrobni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.