Jeśli macie nadmiar pomidorów, to polecam sałatkę marynowaną na kolejny dzień. Następnego dnia wystarczy tylko wyłożyć pomidory na półmisek i podać do obiadu lub innego dania. Są naprawdę bardzo smaczne. Składniki: kilka pomidorów 2 cebule 2-3 ząbki czosnku Zalewa: 7 łyżek oleju 2-3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 płaska łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli trochę pieprzu 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: 1. Pomidory, cebulę i czosnek pokroić w plasterki. Cebulę można tak napr... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...