PRZETWORY - Sałatka z zielonych pomidorów z papryką i papryczką chili

PRZETWORY - Sałatka z zielonych pomidorów z papryką i papryczką chili

PRZETWORY - Sałatka z zielonych pomidorów z papryką i papryczką chili

Ponieważ mam jeszcze na stanie zielone pomidorki,  do kolejnych słoiczków postanowiłam dodać nieco pikanterii a to za sprawą uroczych mini papryczek chili, które nie tylko pięknie się prezentują ale nadadzą kolejnym, zimowym przetworom wyrazistego smaku i pozytywnie pobudzą kubki smakowe:) Sałatka z zielonych pomidorów z papryką Składniki:   1 kg zielonych pomidorów, 2 cebule, 1 czerwona papryka, 4 mini papryczki chili 2,5 szklanki wody, 3/4 szklanki octu 10%, 2 liście laurowe, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Monika, 2 września 2013 13:11:04

To chilli przemawia do mnie:)