Lekka, pyszna sałatka z avocado z grejpfrutem . 1 avocado, najlepiej Hass, 1 grejpfrut czerwony, garść orzechów laskowych, ocet balsamiczny, sok z 1/2 cytryny, Avocado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę. Wyjąć łyżką ze skórki. Pokroić wzdłuż w plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Grejpfruta obrać. Wyciąć „filety” - cząstki miąższu bez skórki (albedo). Wymieszać cząstki grejpfruta z plasterkami avocado. Posypać prażonymi (15 minut w 180 stopniach) posiekanymi orzechami laskowymi. Skropić octem balsamiczny... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...