Przed nami kolejny tydzień ubrany w korale z upalnych dni lipca. Błyszczące, pełne kolorów słońca...od olśniewających bieli przełamanych lekką żółcią, po głębokie pomarańcze zachodów i malinowe chmury. W takie dni zalane gorącem od samego rana najlepiej sprawdzają się chłodne i lekkie dania. Wiadomy prym wiodą wszelkie chłodniki, ziemniaczki z koperkiem i mizerią oraz różnorodne sałatki. Co powiecie jednak na letni obiad lub kolację w azjatyckim klimacie? Ulubione dodatki owinięte w lekki woal ryżowego papieru ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)