Share Pinterest Print Sos gribiche to klasyczny francuski sos bazujący na jajkach ugotowanych na twardo z dodatkiem korniszonów, kaparów, musztardy i ziół. Trochę przypomina sos tatarski , ale do jego przygotowania nie używa się gotowego majonezu. Wyróżnia się tym, że wytwarzany jest przez emulgowanie ugotowanych i roztartych żółtek z olejem i musztardą. Potem dodaje się resztę składników. Sos gribiche to wyśmienity dodatek do różnego rodzaju mięs, ryb, sałatek, a także warzyw. Sos gribiche Składniki: 3 jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...