Konfitowany czosnek – pieczony czosnek w oliwie

Konfitowany czosnek – pieczony czosnek w oliwie

Konfitowany czosnek – pieczony czosnek w oliwie

Ten czosnek to coś, w czym zakochasz się od pierwszego spróbowania. Zapewne nie raz piekłaś/eś czosnek przy okazji przygotowania różnych sosów, zup czy mięs. Ten czosnek jest naprawdę pyszny i bardzo słodki, choć trzeba przygotować go z dbałością przez odpowiednią ilość czasu. Najbardziej długotrwałe w tym przepisie jest obieranie czosnku. Jaki mam na to sposób? Najpierw główki obieram z największych łupin, a następnie dzielę na ząbki. Teraz czas na najgorsze, czyli zdjęcie łupiny z każdego ząbka. Tu nie można z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.