Kluski ziemniaczano-dyniowe z boczkiem i kapustą

Kluski ziemniaczano-dyniowe z boczkiem i kapustą

Kluski ziemniaczano-dyniowe z boczkiem i kapustą

Kluski ziemniaczano-dyniowe z boczkiem i kapustą Szare kluski kładzione wykonane z tartych ziemniaków, to tradycyjna wielkopolska potrawa. Zazwyczaj podawane są z boczkiem i cebulką oraz gotowaną kapustą kiszoną. Dziś jednak proponuje Wam lekką odmianę, a mianowicie wykonanie tych pysznych klusek z ziemniaków i dyni. Dynia, na którą właśnie mamy sezon, dodaje kluską delikatności i przyjemnego, lekkiego smaku. Polecam spróbować!       Składniki: ok 0,5 kg ziemniaków ok 0,5 kg dyni ok 1 szklanka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, kapustą, dynia, ziemniaki, boczek, kapusta kiszona, danie jednogarnkowe, ciasto, obiad, tarta, sałatki, sałatka, przekąski, przystawki, przekąska, szybki obiad, sałatka imprezowa, szybka sałatka, szybkie ciasto, salatka ziemniaczana, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.