Uszka z kaszą i soczewicą

Uszka z kaszą i soczewicą

Uszka z kaszą i soczewicą

Już po Wigilii, ale to nic. Uszka można jeść całym rokiem, a nie tyko w wigilijnym barszczu. Można je podać jako samodzielne danie, składnik dania obiadowego lub sałatki. Tym razem proponuję wam uszka z farszem z zielonej soczewicy i kaszy jęczmiennej. Z takim farszem można zrobić również pierogi i wtedy jest trochę szybciej, ale ja dziś postanowiłam się trochę pobawić w lepienie uszek. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 2szkl. mąki pszennej tortowej 0,5szkl. gorą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Waniliowe Improwizacje

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Autor

Ewa Gronczewska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, pierogi przepis, dania obiadowe, placki, grzyby, kluski, sałatka, sałatki, mięso, kapustą, barszcz, barszcz wigilijny, makaron, barszcz z uszkami, ciasto na pierogi, salatka z makaronem, pierogi z mięsem, uszka z mięsem, pierogi z kapusta i grzybami

Inne przepisy z Waniliowe Improwizacje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.