Nigdzie nie jest napisane, że żurek można robić tylko w Wielkanoc. Jest to tak smaczna zupa, że kosztowanie jej tylko raz w roku to za mało. Dzisiaj zapraszam Was do wypróbowaniu tego łatwego i dobrego przepisu. Przysmażony boczek dodaje świetnego smaczku zupie, a ugotowane jajka przypominają o wiośnie i o Wielkanocy :) Składniki dla 6 osób: – ok.2 l wody – włoszczyzna (2 marchewki, por, seler, pietruszka, 2 cebule) – 2 ząbki czosnku – 2 laski białej kiełbasy – 10 dkg boczku – 2 ziemniaki – butelka zak... czytaj dalej...
Cześć! Mam na imię Patrycja, a moją największą pasją jest gotowanie, a jeszcze bardziej pieczenie różnych słodkości. Kuchnia to moje królestwo. Gdy coś w niej kombinuje, nikt nie może mi w niej przeszkadzać :D Od trzech lat trenuję tenis ziemny. W tym sporcie po prostu się zakochałam i nie wyobrażam sobie życia bez niego, jak i bez jedzenia :P Mam 16 lat, swoje pierwsze ciasta od A do Z zaczynałam piec w wieku 9 lat ( pamiętam, że były to babeczki czekoladowe). Dużo nauczyłam się od swojej mamy, ale inspiracje czerpię z innych blogów lub książek. W mojej rodzinie każdy wie, że piekę. Szwagierka, gdy przyjeżdża do nas od razu się pyta, co Pati upiekła. Mama już się tak rozleniwiła, że nie pyta się już ,, co dzisiaj pieczemy?'', tylko ,,co dziś pieczesz?'' :P Interesuję się również wizażem, dbaniem o urodę oraz jak to każda dziewczyna kosmetykami. Założenie bloga było moim marzeniem. Mam nadzieję, że razem ze mną będziesz odkrywać nowe smaki :)