Składniki foto z telefonu. 2 kg ogórków +2 łyżki soli 2 kg fasolki szparagowej + 1 łyżeczka soli 1 kg cebuli + 1/2 łyżki soli Zalewa 1/2 szklanki octu jabłkowego tu ,lub szampana -jest delikatniejszy tu 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 600- 800 g koncentratu pomidorowego jak ktoś lubi gęściejsze to więcej koncentratu ,ale i przy 600g jest pyszna,daje wiecej ,bo moje dziecko takie lubi Wykonanie Ogórki obrać ,pokroić w grubsze plastry,posypać dwiema łyżkami soli, pozostawić na 60 minut . Odcedz... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..