https://www.youtube.com/watch?v=7izIwjn9hO8 Skladniki 2 kg og órków 0.5 kg cebuli Zalewa 1/3 szkl cukru 1/3 szkl octu 1/3 szkl oleju sól 2 p łaskie łyżki pieprz 1 łyżka 200g keczupu pikantnego 200 g koncentratu Wykonanie ogorki namoczyc w wodzie , zagotowac zalewe I odstawic do przestygniecia. wymyte ogorki kroimy na plastry,cebula w plastry I wszystko mieszamy. dodac zalewe przestydzona I dikladnie wymieszac ,odstawic na 4 godziny pod przykryciem. Wkladamy do sloikow lekko ugniatajac ,reszta zalewy ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..