Przepis na : obiad
Kotlety pożarskie z kurczaka Dziś zapraszam na pyszne kotlety pożarskie z kurczaka , czyli pyszne, chrupiące, drobiowe kotleciki z siekanego drobno mięsa. To świetny pomysł na obiad, zwłaszcza jeśli znudziły Wam się zwykłe, tradycyjne kotlety. Drobiowe kotlety pożarskie są delikatne, soczyste i puszyste dzięki dodatkowi ubitych na sztywno białek. Jeśli chodzi o przyprawy, dodajemy do nich tylko sól i pierz - nic więcej im nie potrzeba. Mięso możecie drobniutko posiekać nożem lub wybrać szybsza wersję ...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...