Jajka marynowane w zalewie buraczkowej babci Basi

Jajka marynowane w zalewie buraczkowej babci Basi

Jajka marynowane w zalewie buraczkowej babci Basi

Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Dzisiaj podaję drugą wersję jajek marynowanych, jajek lekko octowych o zabarwieniu buraczkowym ! Bardzo dekoracyjne ! Polecam !!! Jajko – symbol rodzącego się życia i obfitości . Potrzebne składniki : 6 jajek dużych ( najlepiej wiejskich ) 2 buraczki duże, 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.