Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki. Natknęłam się na przepis gdzieś w internecie. Wyglądały pięknie, więc postanowiłam sprawdzić jak smakują. Zalewę zrobiłam taką jaką robię zwykle do kiszonych ogórków. Rzodkiewki po paru dniach zrobiły się całe różowe, spodziewałam się, że będą bardziej chrupiące, ale być może to kwestia gatunku rzodkiewek jakich używamy. Są świetne do podgryzania i jako dodatek do sałatek i kanapek. Polecam!składniki (na 1 słoik)pęczek rzodkiewek3 duże ząbki czosnku mały pęczek koperku lub koperkawałek chrzanup... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Stare GaryStare Gary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, koperek, czosnek, ogórki, przetwory, ogórek, kanapka, koper, ogórki kiszone, kanapki, sałatka, sałatki, sałatka z ogórka kiszonego, lekkie sałatki, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Stare Gary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.