Ponieważ są święta, więc wpis krótki. Smażone w skorupkach jaja. Zawsze je lubiłam a robię rzadko. Może czas to zmienić? Polecam! Jaja smażone w skorupkach - przepis SKŁADNIKI dla 2 osób 2 jajka 1 łyżka masła 1/2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku lub czosnku niedźwiedziego sól, pieprz tarta bułka dodatkowo masło do smażenia PRZYGOTOWANIE Jajka ugotować na twardo. Ostudzić. Jajka przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożem, tak aby jak najmniej uszkodzić skorupkę. Ostrożnie wyjąć białko i żółtko, włożyć do m... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...