Drugie podejście do królika. Tym razem pikantne. Królik w sosie winno- musztardowym SKŁADNIKI: 1-1,5 kg królik 150ml białego wina 3 łyżki czubate musztardy 1 cebula 3 ząbki czosnku masło 200 ml bulion warzywny 200 ml śmietany sól, pieprz, tymianek, lubczyk, papryczka chili (jeśli musztarda nie jest ostra) kasza pęczak lub ryżem Sałata, pomidory, prażone migdały, śmietana Pokroić królika na części. Odstawić na kilkanaście minut w osolonej wodzie. Następnie osuszyć kawałki mięsa ręcznikiem papierowym. Obsma... czytaj dalej...
Gotowanie sprawia mi ogromną przyjemność i frajdę. Uwielbiam eksperymentować i próbować nowych smaków. Pierogi to mój konik! Moim testerem i pomocnikiem jest mój mąż Wojcioszek. Na blogu będą prezentowane również jego wypieki- w tym jest o wiele lepszy ode mnie:D