Przepis na : obiad
Kotlety jajeczne są jednym z moich pysznych wspomnień z dzieciństwa. Moja mama nawet najprostszą potrawę potrafiła zamienić w wielki smakołyk. Kotlety z jajek uwielbiam do dziś i często przygotowuję dla mojej rodziny. Świetnie komponują się z ziemniakami lub pieczonym frytkami oraz sałatką ze świeżych warzyw. Do środka kotletów możecie również dodać szczypiorek, koperek bądź posiekaną natkę pietruszki. Pycha! Kotlety jajeczne - składniki: (6 sztuk) 6 jajek ugotowanych na twardo ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...