Jajka zapiekane z szynka parmeńską i parmezanem

Jajka zapiekane z szynka parmeńską i parmezanem

Jajka zapiekane z szynka parmeńską i parmezanem

Przepis na : śniadanie

Szynka parmeńska, parmezan i rukola to nieodłączne trio kuchni włoskiej. To kompozycja składników i smaków, które z Włoszech obiegły cały świat. Po prostu klasyk! Dzisiaj te trzy składniki połączyliśmy z jajkiem - powstało pyszne, iście królewskie śniadanie, którym chcielibyśmy ugościć również Was :) SKŁADNIKI: Dla dwóch osób. 2 jajka (rozmiar L) odrobina masła (do posmarowania foremki) 1 ząbek czosnku 4 plasterki szynki parmeńskiej 10 pomidorków koktajlowych 30 g rukoli 15 g startego parmezanu 1 łyżka oli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Katie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

wkuchnikatiewkuchnikatie

Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rukola, szynka, śniadania, diety, dieta, sałatka, sałatki, sałatka z rukolą, kolacja, salatka z jajkiem, pieczona szynka, pieczeń z szynki, sałatka z szynką, smaczna sałatka, sałatkę królewska , sałatka królewska, pyszna sałatka, sałatka włoska, sałatka na kolacje

Inne przepisy z W kuchni Katie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.