Przepis na : śniadanie
Przepis na szakszukę pochodzi z kuchni Bliskiego wschodu, a dokładniej z Tunezji, choć Izraelici również uznają się za twórców tego dania. W dosłownym tłumaczeniu szakszuka to nic innego jak “ wielki bałagan ”. Nie zgadzam się z tym twierdzeniem - dla mnie każdy składnik tego dania idealnie się ze sobą komponuje, także wizualnie. W oryginalnym przepisie na szakszukę powinniśmy użyć świeżych, sparzonych i obranych ze skórki pomidorów, papryczki chilii i świeżej papryki. Z racji tego, że mamy jeszcze zimę i po... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl