pieczona szynka - 4961 przepisów

PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA – 4,6 zł 442

Pieczona szynka zdecydowanie kojarzy się z domowym obiadkiem. Pewnie myślicie, że trzeba się nieźle napracować, żeby zajadać się pyszną pieczenią? Nic bardziej mylnego, tak naprawdę to piekarnik się napracuje, a nie Wy. Pieczeń można podać na ciepło z ziemniakami i pysznym sosem, który powstanie w trakcie pieczenia lub na zimno, z chlebem i sosem chrzanowym. Świetny pomysł na drugi(...)podaliśmy szynkę z gotowanymi ziemniakami i sosem. Można też upiec ziemniaki, dorzucając obrane i pokrojone w kawałki do naczynia żaroodpornego, w którym pieczecie szynkę na ok. 1 h przed końcem pieczenia. OM NOM NOM! Post PIECZONA SZYNKA WIEPRZOWA – 4,6 zł pojawił się poraz pierwszy w NERDS' KITCHEN

Nerds Kitchen
Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie 1164

szynki użyłam musztardy z wędzoną papryką. Musztarda ta to unikalna kombinacja słodyczy i ostrości, doskonale wpływa na smak i kruchość pieczonego mięsa. Marynowałam już boczek pieczony musztardą. Szynka pieczona np.z sokiem pomarańczowym również często gości na naszym stole. Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie jest idealna na świąteczny stół. Szynka pieczona doskonale smakuje na zimno(...)pół godziny. Jeśli jest potrzeba wydłużamy czas pieczenia. Po wystygnięciu kroimy w grube plastry. Podczas pieczenia wytworzył się pyszny sos, który może być dodatkiem wraz z ziemniaki, gdy szynkę pokroimy w cienkie plastry, możemy ją podać jako dodatek np. kanapki. The post Szynka pieczona w musztardowo-miodowej marynacie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szynka pieczona w ziołach 243

wędlinę i zjeść na zimno z chrzanem  lub sosem tatarskim, lub potraktować jak danie obiadowe i podać na ciepło polane sosem, który powstał  w trakcie pieczeniaSzynka pieczona w ziołach Składniki: 1,2 kg szynki kulki 2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka papryki 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka(...)oleju robimy pastę, którą potem nacieramy szynkę. Mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i umieszczamy w lodówce na 24 godziny. Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy szynkę przez 1,5 godziny. Po wyjęciu z piekarnika szynkę studzimy w rękawie, następnie z niego wyjmujemy, a sos, który powstał w trakcie pieczenia, przelewamy do garnuszka do późniejszego wykorzystania

Kulinarne przygody Gatity
Szynka pieczona w ziołach 360

Domowa wędlina często smakuje o wiele lepiej, niż ta kupna, naszpikowana wszelakimi wzmacniaczami, wspomagaczami, perfumami, itp. Dziś zatem moja propozycja na naturalnie aromatyczną szynkę, pieczoną w świeżych ziołach. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na kanapkach :) Taka szynka może też być smakowitą ozdobą świątecznego stołu. Smacznego :) Składniki: 80-100 dag szynki (moja miała 80 dag) 2 ząbki czosnku(...)oliwy. Całość zwijamy i związujemy sznurkiem. Pozostałe gałązki tymianku i rozmarynu utykamy pod sznurek, a szynkę polewamy pozostałym olejem. Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia (wlewamy też olej, który wypłynął z szynki) oraz dodajemy bulion. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4 ° C (najlepiej na przedostatnią półkę, bo rękaw urośnie

Delicious Titbits
Szynka pieczona 255

Szynka, którą dziś pieczemy jest niezwykle smaczna i na gorąco i na zimno. Na dodatek bardzo prosta w przygotowaniu. Warto upiec sobie od razu dwie. Składniki: -jedna lub dwie nieduże szyneczki -pół szklanki oleju -kilka ząbków czosnku -sól -przyprawa barbecue lub do mięs -słodka papryka mielona    Szynkę nacieramy niewielką ilością soli. Przygotowujemy marynatę z oleju, przypraw i czosnku(...)minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 160 st. C i pieczemy 30 minut. Zdejmujemy pokrywę i pieczemy kolejne 30 minut a potem przykrywamy ponownie, wyłączamy piekarnik i pozostawiamy w nim mięso na dodatkowe 30 minut.    Szynka jest gotowa.    Można podać jako mięso do obiadu a gdy wystygnie, jest świetnym dodatkiem do chleba lub sałatek. Smacznego

Maminek kulinarny
Świąteczna pieczona szynka 212

świątecznym stole obowiązkowo musi znaleźć się szynka domowej roboty:) U nas najczęściej jest to szynka pieczona, dobrze przyprawiona i bardzo aromatyczna. Wśród przypraw nie może zabraknąć gorczycy, jałowca, czosnku, gałki muszkatołowej i suszonych ziół.  Składniki:   1,5 łyżeczki gorczycy, 5 ziaren jałowca, łyżeczka pieprzu ziołowego, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki, szczypta ostrej papryki, 1/2 łyżeczki suszonej bazylii(...)blendera. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z resztą przypraw, wymieszać z olejem.  Gotową mieszanką dokładnie natrzeć całą szynkę. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny.  Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i piec ok. 1,5 godz w temp. 180st. po tym czasie mięso odkryć i piec jeszcze ok.30min

Z miłości do słodkości
Pieczona szynka z marynaty 234

łyżka majeranku 5-6 ząbków czosnku łyżka suszonego czosnku 2 łyżki suszonej włoszczyzny pół pęczka natki pietruszki lub lubczyku 3-4 suszone grzyby 1,5 łyżki soli peklowej Do pieczenia szynki: łyżka zmielonego kminku łyżka majeranku łyżka słodkiej czerwonej papryki łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu Składniki marynaty (oprócz soli peklowej) zagotować(...)przyprawami, dodając liście laurowe, ziele, kminek, grzyby, pieprz i czosnek razem z mięsem do rękawa piekarniczego i szczelnie zamknąć. Ułożyć w brytfannie lub głębokiej blasze i piec 1,5-2 godziny aż szynka będzie miękka i krucha. Szynkę można podawać jako wędlinę lub podgrzane w sosie jako mięso do obiadu

Czerwień i błękit
Pieczona Szynka 135

Dzisiaj pochwalę się pieczonym mięchem :) Rzadko robię mięsa pieczone ale po dzisiejszym dniu zacznę zdecydowanie częściej ;) Ze względu na to, że jest o wiele

Pasja tworzenia
Szynka pieczona w miodzie 216

Cześć! Dzisiaj chciałabym Wam zaprezentować przepis na wyborną szynkę w miodzie, którą znalazłam w 2 numerze KUKBUK'a. Szynka jest aromatyczna i bardzo smaczna! Idealnie

Pora coś zjeść
Domowe zdrowe i najlepsze - pieczona szynka 213

czas. Dzisiaj prezentuję przepis na pyszną szyneczkę pieczoną w naczyniu żaroodpornym.Pieczeń zachowuje swoją soczystość i może być podana zarówno na ciepło, jak  i na zimno. Do tego odpowiedni sos  chrzanowy lub  żurawinowy . POTRZEBUJEMY: ok. 1,5 kg szynki bez kości, można w dwóch mniejszych kawałkach MARYNATA(...)pieprzu papryka słodka w proszku 2 łyżki sosu sojowego WYKONANIE: Z podanych składników, oprócz  czosnku i papryki, robimy marynatę. Nacieramy  szynkę i zostawimy na około dobę w zimnym miejscu. Przed pieczeniem  nacieramy jeszcze papryką. Pieczemy w temperaturze ok 220 st. C przez ok 1,5  godziny. Po tym czasie posypujemy wyciśniętym czosnkiem. Odkrywamy

W kuchennym oknie Ewy
Pieczona szynka z rozmarynem w marynacie miodowo- musztardowej 203

nacieramy marynatą i marynujemy w lodówce przez dobę. Rozmaryn wkłuwamy w kratownicę. Wyjmujemy z lodówki,  jak osiągnie temp. pokojową, wstawiamy do pieca nagrzanego do 200 stopni pieczemy około 60 - 70 minut. Szynka idealnie nadaje się na kanapki lub jako pieczeń do obiadu. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Szynka pieczona peklowana 80

przygotowaniem jajek można sobie łatwo poradzić to z szynką bywa trudniej. Dzisiaj chciałabym się podzielić z wami przepisem na pieczoną szynkę peklowaną. Zrobienie takiej szynki nie jest trudne, ale aby pieczeń była krucha to mięso musi poleżeć w marynacie przynajmniej dwa dni. Szynka pieczona peklowana w końcowym efekcie jest różowa po przekrojeniu za sprawą soli peklowej dodanej(...)najlepiej smakuje podana z tartym chrzanem, ćwikłą lub sosem tatarskim. Szynka pieczona peklowana może też być podana na ciepło jako danie obiadowe, wówczas proponuję pieczeń pokroić w grubsze plastry i podać na przykład z pieczonymi ziemniakami lub frytkami i surówką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Szynkę pieczoną peklowaną: około 1 kg mięsa wieprzowego z szynki 1/2 szklanki

Danka Pichci
Szynka pieczona 137

Szynka pieczona to aromatyczna pieczeń, którą możemy podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jednak, aby taka szynka była smaczna i soczysta należy mięso odpowiednio wcześniej zamarynować i pozostawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc w lodówce, aby przeszło przyprawami i skruszało. Podczas pieczenia należy szynkę kilka razy obrócić, aby równomiernie się upiekła, a pod koniec(...)zawsze był płyn, a w razie potrzeby dolewać ciepłego bulionu lub wody. Sprawi to, że po upieczeniu mięso nie będzie suche. Ja szynkę pieczoną przygotowałam na niedzielny obiad, ale część pieczeni została. Po ostudzeniu szynka pieczona sprawdziła się idealnie jako domowa wędlina na kanapki. Przepis na szynkę pieczoną jest prosty i każdy może sobie przygotować taką

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania