Przepis na : śniadanie
Pasty jajeczne robię dość często. Nie wrzucałam ich ostatnio na bloga, bo poranny głód czasami nie chciał czekać na moje „zaraz, tylko zrobię zdjęcie”. Nie lubię robić zdjęć na szybko, czując na sobie oddech śmiertelnie głodnych domowników. Wtedy zdjęcia zawsze wychodzą beznadziejne. I niby zawsze słyszę, że mam się nie spieszyć, że przecież na spokojnie, poczekamy. No nie. Inne potrawy fotografuję najczęściej w ciągu dnia, wtedy kiedy mi pasuje, ale te cholerne śniadania jakoś zawsze są problematyczne. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...