Kwas buraczany

Kwas buraczany

Kwas buraczany

Czas czytania: 2 min Kwas buraczany Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz biały na zakwasie żytnim i barszcz czerwony buraczany. Dziś zajmiemy się przygotowaniem bazy do wigilijnego barszczu czerwonego. Praca polega na pokrojeniu buraków i zalaniu ich wodą, po kilku dniach kiszenia, kwas będzie gotowy do przygotowania zupy. Ukiszony i przelany do butelek można przechowywać w chłodnym miejscu, piwnicy lub lodów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu SprawdzonaKuchnia.pl

Autor

AnnnaMalekAnnnaMalek

Mam na imię Ania, uwielbiam gotować dla swojej sporej rodziny i przyjaciół. Moją pasją jest fotografia, tworzenie nowych i ulepszanie starych przepisów. Na mojej stronie SprawdzonaKuchnia.pl znajdziecie przepisy inspirowane kuchnią z całego świata, przepisy tradycyjne i najnowsze trendy kulinarne.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, barszcz, zupa, chleb, barszcz czerwony, ciasto, biszkopt, ciasto drożdżowe, bułki, ogórki, pączki, drożdżowe, truskawki, barszcz wigilijny, sałatka, kapustą, sałatki, kapusta kiszona, żurek, boże narodzenie, sałatka z buraków, ciasto z truskawkami, czerwona kapusta, chleb na zakwasie, zupa serowa

Inne przepisy z SprawdzonaKuchnia.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.