Surówka z kapusty pekińskiej z porem i zielonym ogórkiem, przygotowana troszkę na wzór surówki z tego przepisu . Zamiast szczypiorku, jest koperek, a zamiast dwóch rodzajów ogórków, tylko ten zielony. Jak dla mnie pierwowzór zdecydowanie wygrywa pojedynek. Najważniejsze, że rodzince smakowało. 1 mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej 1 ogórek zielony 1 por 2-3 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżeczka białego octu winnego 1 płaska łyżka posiekanego koperku sól, pieprz Kapustę pekińską drobno ... czytaj dalej...
Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...