CHACZAPURI

CHACZAPURI

CHACZAPURI

Gruzińskie, okrągłe, płaskie chlebki z ciasta drożdżowego. Smażone na patelni, wypełnione ciepłym, ciągnącym serem. Można eksperymentować i dodawać różne gatunki serów, sugerując się indywidualnymi preferencjami oraz ich dostępnością w naszej lodówce.   Najlepsze będą te mniej wilgotne i ciągnące się po podgrzaniu. Ser bardzo wilgotny trzeba wcześniej odcisnąć.  W porządnej wersji, proporcje nadzienia do ciasta powinny wynosić 1:1.  Przed podaniem gotowe chaczapuri kroimy jak pizzę lub rwiemy ręka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu cool and minty

Autor

COOL AND MINTYCOOL AND MINTY

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, placki, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, feta, ryby, drożdżowe, pieczywo, ryba, pizza przepis, tarta, sałatka, sałatki, pizza , grill, placek z serem, impreza, ser feta, dodatki do mięs, salatki do grilla, sałatka na grilla, ser biały, ciasto na pizze, salatka z serem, ryba w ciescie, sałatka z serem żółtym , pizza na patelnie, sałatka z fetą, ryby smażone, lekkie sałatki

Inne przepisy z cool and minty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.