Przepis na : obiad
Pomysł na surówkę obiadową z ogórków. Nie jest to taka typowa mizeria jaką znam od dziecka, ale równie smaczna. Polecam i Wam. 3 ogórki zielone 1 pęczek koperku 2 ogórki konserwowe 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki majonezu (u mnie 1 łyżka kieleckiego, 1 łyżka hellmans babuni) 1 łyżeczka musztardy sarepskiej zioła prowansalskie odrobina soku z cytryny sól, pieprz Ogórki obieramy. Kroimy je na pół i za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne. Następnie ogórki kroimy raz jeszcze na pół, a następnie n... czytaj dalej...
Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...