sałatka z ogórków

sałatka z ogórków

sałatka z ogórków

składniki: 4 kg ogórków 2-3 duże cebule 2 łyżki soli pieprz w ziarenkach koper zalewa: 4 szklanki wody 2 szklanki cukru 2 szklanki octu sposób wykonania: Ogórki umyłam, pokroić w talarki. Cebulę obrałam pokroiłam w kostkę. Cebulę i ogórki przełożyłam do miski, dodałam sól i odstawiłam na 2 godziny.  Zalewa: Zagotowałam wodę z cukrem i octem. Dodałam sok z ogórków, ponownie zagotowałam. Słoiki wcześniej wyparzyłam. Do każdego słoika włożyłam koper, 3 - 4 ziarenka pieprzu i pokrojone ogórki z cebulą. Zalała... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Darcia w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.