Pasta z makreli i ogórka

Pasta z makreli i ogórka

Pasta z makreli i ogórka

Pasta z makreli i ogórka Połączenie wędzonej makreli z twarogiem, zielonym ogórkiem i cebulą to smaczna pasta na śniadanie, albo kolację. Ogórek dodaje sałatce lekkości, a cebula ostrości. Odrobina curry podkręca smak i nadaje paście charakter. Składniki: 1 wędzona makrela 200 g twarogu (najlepiej półtłustego) 1 ogórek gruntowy (lub pół ogórka wężowego) 1/2 czerwonej lub białej cebuli 1 łyżka śmietany 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 płaskiej łyżeczki curry w proszku sól i pieprz Mięso z makreli obieramy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, makrela, pasty, pasta, twaróg, curry, makrela wędzona, śniadania, ryby, ryba, mięso, kolacja, sałatka, sałatki, ogórki curry, ogórki w curry, sałatka curry, sałatka z makrelą, smaczna sałatka, sałatka z wędzoną rybą

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.