Pieczony camembert z figami

Pieczony camembert z figami

Pieczony camembert z figami

Rozpływający się pieczony camembert,  lekko pikantny od pieprzu, momentami chrupiący od orzechów, a przede wszystkim z nutą słodkości od fig i miodu... Idealny na romantyczną kolację w jesienny wieczór. Pieczony camembert to obłęd dla podniebienia. Użyłam do niego miodu lawendowego, który niesamowicie podkręca jego smak! Miód lawendowy  to miód hiszpański. Jest to miód zbierany z lawendy lekarskiej oraz lawendy szerokolistnej. To miód z delikatnym posmakiem lawendy. Warto używać go w okresie wzmożonego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czarnawisienka

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.