Kremowy, delikatny i prosty do zrobienia - najlepszy sernik pistacjowy. U mnie potrójnie pistacjowy - z pastą pistacjową w środku i kremem pistacjowym oraz pistacjami na wierzchu. Jak z najpyszniejszej cukierni :) WSKAZÓWKI: Do sernika możesz dodać dodatkowo 200 g serka mascarpone - sernik będzie bardziej kremowy i wyższy. Mleko możesz zastąpić częściowo śmietaną 30-36%. Zamiast pasty pistacjowej do sernika możesz dodać krem pistacjowy (słodzony). Dodaj go więcej od pasty (ok. 250-300 g) i zmniejsz ilość sł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...