Wolno pieczona, szarpana wołowina z papryczkami peperoni

Wolno pieczona, szarpana wołowina z papryczkami peperoni

Wolno pieczona, szarpana wołowina z papryczkami peperoni

Składniki: 1,2 kg - 1,8 kg karku wołowego (u mnie 1,2 kg); 1 bulionetka wołowa; 500 ml wody; 3 łyżki ziół śródziemnomorskich (u mnie Kotanyi ); 1 łyżeczka soli; 15 ostrych papryczek peperoni, odsączonych z zalewy; 250 ml zalewy ze słoika z papryczkami peperoni.   Sposób przygotowania: Bulionetkę wołową rozpuścić w 500 ml gorącej, przegotowanej wody. Wystudzić. Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć i włożyć do brytfanki/naczynia żaroodpornego. Do brytfanki/naczynia żaroodpornego z mięsem wlać wystudzony bulion w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.