Składniki: 1 kg papryczka jagodowa Iranian Cherry, - 9 łyżek miód wielokwiatowy, 6 ząbków czosnku, 6 liści laurowych, - po kilka ziaren pieprzu na słoikZALEWA: 2 czubate łyżki soli,5 łyżek cukru,5 szklanek wody, 1.5 szklanki ocet 10% papryczki dobrze umyć razem z ogonkami i osuszyć ręcznikiem papierowym każdą papryczkę ze 2x nakłuć wykałaczką do wyparzonych słoików wkładać papryczki, po ząbku czosnku, liściu laurowym, ziarenka pieprzu do mniejszych słoików dodać po łyżce miodu - do większych po 2 łyżki miodu ... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...