Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście
Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście
Kiszeniaki to nic innego, jak rodzaj gołąbków, tyle że zawijanych w liście kapusty kiszonej. Oczywiście całe liście. A to oznacza, że do przygotowania kieszeniaków, czy też po chorwacku sarmy (gołąbki z ryżu i mięsa mielonego w proporcji 1:3) potrzebna jest cała główka kiszonej kapusty. Z niewielkim trudem (bo trzeba się troszkę naszukać) można kupić taką kapustę, najpewniej na dobrym targowisku lub w dużym supermarkecie. A poszukać naprawdę warto... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej
Autor
Prezydentowa
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gołąbki, kapustą, grzyby, kapusta kiszona, mięso, mielone, sosy, kasza, ryż, mięso mielone, buraczki, warzywa, seler, por , sałatka, sałatki, marchewka, sos z grzybów , salatki warzywne, sałatka warzywna, wieprzowina, sałatka z buraczków, sos do ryżu, jajka z farszem, sos do jajek, sos do mielonego , smaczna sałatka, sos ziołowy, mielone z warzywami, salatka z jajkiem
Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej
Dodaj komentarz