Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście

Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście

Kiszeniaki, czyli gołąbki w kiszonej kapuście

                Kiszeniaki  to nic innego, jak rodzaj gołąbków, tyle że zawijanych w liście kapusty kiszonej. Oczywiście całe liście. A to oznacza, że do przygotowania kieszeniaków, czy też po chorwacku sarmy (gołąbki z ryżu i mięsa mielonego w proporcji 1:3) potrzebna jest cała główka kiszonej kapusty. Z niewielkim trudem (bo trzeba się troszkę naszukać) można kupić taką kapustę, najpewniej na dobrym targowisku lub w dużym supermarkecie. A poszukać naprawdę warto... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Prezydentowej

Autor

PrezydentowaPrezydentowa

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, kapustą, grzyby, kapusta kiszona, mięso, mielone, sosy, kasza, ryż, mięso mielone, buraczki, warzywa, seler, por , sałatka, sałatki, marchewka, sos z grzybów , salatki warzywne, sałatka warzywna, wieprzowina, sałatka z buraczków, sos do ryżu, jajka z farszem, sos do jajek, sos do mielonego , smaczna sałatka, sos ziołowy, mielone z warzywami, salatka z jajkiem

Inne przepisy z Kuchnia Prezydentowej

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.